Visst har man vissa låtar som man kopplar samman med olika perioder och situationer i livet? Eller till en viss person? Eller rent av en doft? Jag har mest låtar kopplade till negativa episoder av livet, det är som att känslorna mer lever sig in i låtarna då och att jag under de perioderna lever med ett soundtrack som sedan föralltid blir kopplat till den tiden.

En låt som jag kommer ihåg precis vars jag var och hur jag kände när jag lyssnade på den är Hide and Seek med Imogen Heap. Jag var i Swaziland på praktik och hade fått ett jobbigt mail från en närstående. Jag satt på min madrass och kramade om mina ben. Hjärtat gjorde ont och jag mådde riktigt dåligt.

En låt som är från samma tid, men istället med positiva minnen, är Fascination med Alphabeat. Jag ser hur jag och tjejerna jag bodde med där nere diggade till denna och får upp massa skratt och härliga stunder. Den låten påminner mig så stark om hur bra jag egentligen mådde där nere. Jag hade inte mått så bra så länge som jag gjorde där nere någon annan gång innan jag for dit. Den låten representerar det och det gör mig så himla glad och tacksam.

Vilka låtar har ni speciella minnen till? Let’s share!

Annonser