Nu är det en ny vecka och det innebär alltså en ny utmaning! Denna gång vill jag utmana er alla och mig själv att tänka positivt om oss själva. Många blyga, inklusive mig, fokuserar lätt på det negativa med ens personlighet. Man fastnar helt enkelt lätt i negativa spiraler och förstorar det dåliga och förminskar det bra. Det anser jag är jätteviktigt att öva sig att ändra på. Den viktigaste personen i ens liv är ändå en själv och vi behöver ge oss själva mer cred för allt vi gör! Litet som stort.

Blyga är väldigt modiga, de gör saker fastän de tycker det är läskigt och känner sig obekväma, detta utan att ge sig själv ordentlig belöning efteråt. Men det ska vi försöka ändra på denna vecka! Försök vara uppmärksamma på vad ni tänker om er själva och var mer snälla i era tankar. Gör ni något läskigt – se till att peppa er efteråt och heja på er själva. Säg ”Det där var riktigt bra gjort” eller liknande och gör något ni tycker är roligt som belöning, eller unna er något gott (som delicatobollar ;)). Tillåt er vara som ni är och se det fina med just er person. Låt bli att klanka ner på er själva. Rå om er själva som om ni är just världens viktigaste person. Tillsammans kan vi försöka i alla fall!

Hur gick förra veckans utmaning för er? Berätta gärna i kommentarsfältet!

För mig gick det överförväntan. Jag pratade med en klasskamrat som jag inte alls pratat med förut. Det var hen som tog första initiativet men sedan tog jag mod till mig och frågade ut hen om ett ämne som kommit upp på föreläsningen vi lyssnat på. Det slutade med att vi pratade hela rasten och jag tyckte det var både givande och trevligt. Jag kände mig modig och det gjorde att jag var så nöjd med mig själv resten av dagen! :)

Annonser