dear selfNumera är det ett nytt år. Siffrorna 2013 känns ovana och som att det ökäna otursnumret 13 gör att det ser fulare ut än 2012. Är ni fler som tänker samma sak om siffror, hur de ser ut? Att de upplevs olika på grund av deras utseende? Ganska knäppt, men jag kommer varje nytt år på mig med att tänka att jag antingen gillar eller ogillar siffrorna som nu står för året. Fast det var ju inte detta jag skulle skriva om.

Faktum är att jag tänkte berätta om mitt nyårslöfte för detta år. Och ärligt talat tror jag inte att jag någonsin haft ett bättre än jag har nu. Jag vill nämligen fortsätta på den väg jag börjat vandra än mer tydligt under 2012, nämligen att vara min egen vän. Och detta vill jag göra genom att Stå upp för mig själv mer. Jag har i så många år svikit mig själv genom att låta andra gå före och för att jag skäms. Detta vill jag försöka vänja mig av med. Som ni kanske minns skrev jag en text om att vara blyg och stark och det är vad jag vill uppnå. Att få vara min blyga person men samtidigt faktiskt stå upp för den, inte skämmas för att jag är timid utan stolt proklamera att detta är den person jag är.

Nu vet jag att dessa förändringar inte sker på en månad eller två, utan att det är en lång resa. Men det känns fint att ge ett löfte att under detta år börja gå på denna vägen allt mer och verkligen gå in för att öka min självrespekt. Jag har på sista tiden verkligen börjat tycka om min person och därför känner jag att jag bara måste göra detta – för att jag är värd så mycket bättre än all skam och nedtryckning!

Jag vill få allt mer kraft i det jag skriver här på bloggen om att det är något fint att vara introvert, blyg och högkänslig genom att också visa det mer tydligt i min vardag och inför andra! På så sätt tror jag att allt fler kommer öka sin förståelse, få tänka till och att andra av ”min sort” kan känna att de har något fint att vara nöjda och stolta med :).

Heja mig och heja oss!

Annonser