Jag har många starka minnen kopplade till musik. Ofta specifika låtar och till och med textrader ibland. Det är väl på gott och ont att minnen och alla känslor till dem kopplas till låtar (jag tänker på alla tunga minnen som också har ett soundtrack). Men mest fint. Det är som en foto på något förgånget, något som en gång var min nutid.

Dessa två låtar har jag extremt starka minnen till. De har två gemensamma nämnare; sista tiden i Umeå och första tiden med David.

Himlen luktar plast minns jag att jag dansade till i lägenheten tillsammans med internetkompisar. Alltså, vi satte på låten samtidigt och dansade på varsitt håll fast ändå tillsammans. Jag var så glad då. Efter det hade jag länge den låten som ringsignal bara för att den ständigt gjorde mig så glad.

Satan i gatan minns jag att jag lyssnade på samma kväll som jag och David pratade i telefon första gången. Åh, så nervös jag var då! Men sen bara rann det av när vi började prata. Det kändes lätt och jag var glad efteråt. Och inte det minsta trött fastän klockan var närmare 04..

Jag vet att jag frågat i ett tidigare inlägg men nu frågar jag igen, vilka musikminnen har ni?

Annonser