Idag bryter jag av bloggens vanliga teman med ett receptinlägg! Jag har tidigare skrivit om att jag försöker undvika gluten på grund av mina eksem. Något jag inte alltid är så himla bra på men ibland testar jag på nya recept och annat för att komma igång igen. Förra veckan gjorde jag till exempelvis pasta gjord på kikärtsmjöl och ägg, vilket var suveränt gott! Och eftersom jag fotade hela processen tänkte jag att jag faktiskt kunde dela med mig av detta. Så häng med! IMG_1737

Det hela började med att jag blev tvungen att fixa mitt eget kikärtsmjöl eftersom jag inte lyckats hitta det i vårt lilla samhälle. Hur man gör det kan ni läsa om på Evelinas ekologiska, som är en av mina favoritbloggar. Att mixa dessa kikärtor var dock ingen barnlek i ljudväg och här ser ni undertecknad redo för att massakrera kikärtor utan risk för hörselskador.

Efter detta var det dags att börja med pastaskapandet! Detta behöver du för en mindre sats (cirka 2 portioner):

2,7 dl kikärtsmjöl
1 äggIMG_1738

Släng ner mjölet i en bunke och kläck ägget i mitten. Vispa sedan runt tills du får en fast, men inte torr, deg.

IMG_1742

Efter detta börjar du knåda degen med händerna ett tag. Du kan med gott samvete knåda på ett tag, jag tror jag höll på i tio minuter.

IMG_1748

Nästa steg blir att kavla (om du nu inte råkar äga en pastamaskin, lyllos dig!). Kavla och kavla tills den blir så tunn som du vill ha den. Jag var inte supernoga med detta och tycker att pastan blev bra ändå. Degen var faktiskt väldigt lätthanterlig för att vara en pastadeg, något som uppskattas av mig som har lite dåligt tålamod med kladdiga degar.

IMG_1751

Efter detta tog jag fram vår pizzaslicer och började skära degen i lite tjockare strimlor. Jag skar sedan strimlorna i mindre rektanglar och skapade ….

IMG_1755

IMG_1756

Tada! Små, krokiga och charmiga pastafjärilar!

Sedan var det bara att koka upp en större kastrull med vatten, salta och koka pastafjärilarna i 3 minuter.

IMG_1760

Jag valde att avnjuta min ångande pasta med en blandning av fetaost, finhackad vitlök, citronsaft och persilja. SÅ. GOTT. Det blev en pasta med härlig textur och rik smak. Tror att jag nästan tycker att denna pasta slår den vanliga, vilket säger mycket då jag är en stor pastalover! Nästa gång ska jag göra en stor sats så att jag kan frysa in ett gäng portioner.

Receptet hittade jag på Foodie Fiasco, som också är en blogg jag kan rekommendera, särskilt om du gillar att baka utan gluten och raffinerat socker.

Annonser